dinsdag, 29. mei 2007 - 9:54

Politie voert stevig gesprek na homohaat gedrag

Heerenveen

De politie heeft maandagochtend een stevig onderhoud gehad met een 19 en 20-jarige inwoner van de gemeente Opsterland. De twee wilden op het parkeerterrein De Lanen aan de A6 homoseksuelen lastig vallen.

Toen een 42-jarige automobilist uit Heerenveen een sanitaire stop maakte op De Lanen werden hij en zijn vrouw lastig gevallen door het duo. De twee inwoners van de gemeente Opsterland dachten met homoseksuelen te maken te hebben. Het echtpaar werd vervolgens zeer hinderlijk gevolgd door de twee betrokken mannen, die elk in een eigen auto reden.

Ze seinden met groot licht en gingen hinderlijk naast de automobilist uit Heerenveen rijden. Om de twee auto’s kwijt te raken reed de Heerenvener met grote snelheid over de A6, tot in het centrum van Heerenveen. Inmiddels was de politie gewaarschuwd. Het foute gedrag van de twee inwoners van de gemeente Opsterland is strafrechtelijk niet gemakkelijk aan te pakken, de twee hebben echter wel, na een stevig onderhoud met de politie, de twee inwoners van Heerenveen hun excuses aangeboden.
Provincie:
Tag(s):