zondag, 29. april 2007 - 20:24

'Politie werft medewerkers in de lucht'

Tilburg

Op maandag 30 april 2007 gaat de politie Midden en West Brabant met reclamevliegtuig nieuwe medewerkers werven. Het vliegtuig, met op de sleep een aansprekende tekst, vliegt die dag ondermeer boven Roosendaal, Breda, Tilburg, Waalwijk, Woudrichem, Oosterhout, Zevenbergen en Oudenbosch.

Op de sleep achter het vliegtuig is “lerend werken? Politiemwb.nl� te lezen. De politie-opleiding is vooral interessant voor jonge mensen die willen studeren en tegelijkertijd willen werken. Dat kan, want de opleiding is opgebouwd uit een combinatie van leren en werken, èn met salaris! De opleiding wordt in Apeldoorn of in Eindhoven gegeven; de praktijk is in de eigen regio en duurt twee, drie of vier jaar, afhankelijk van het niveau.

Op dit moment heeft het korps Midden en West Brabant veel mensen nodig van verschillende niveaus Het politiekorps heeft 120 opleidingsplaatsen beschikbaar. Om die te kunnen vullen zijn er 1200 aanmeldingen nodig. Na een précheck en de keuring van het CCM kunnen ongeveer 10% van de aangemelde sollicitanten door voor een opleiding. Ook heeft het korps behoefte aan 30 tot 40 gediplomeerde agenten, hoofdagenten en brigadiers, de zogenaamde zij-instromers.
Provincie:
Tag(s):