maandag, 19. februari 2007 - 12:44

Politie zet rap in op zoek naar nieuwe collega's

Amsterdam

De politie Amsterdam-Amstelland heeft een unieke manier gevonden om twee belangrijke doelstellingen – een beter imago bij (allochtone) jongeren en meer diversiteit binnen het korps – te bereiken. Onder het motto 'Grijp je kans – 100% respect' geeft ze jongeren de gelegenheid om tijdens drie 'block party’s' de (woorden)strijd aan te binden met rappers die de politie vertegenwoordigen.

Op 23 maart vindt de finale van deze 'rap battles' plaats tijdens een speciaal wervingsevenement in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Daar treden bekende artiesten op, waaronder jongerenidolen als DJ Chuckie en Brace. Tussen de optredens door kunnen jongeren kennismaken met de politie en meer te weten komen over het werken bij de politie Amsterdam-Amstelland.

De politie Amsterdam-Amstelland streeft ernaar haar korps een goede afspiegeling te laten zijn van de bevolking binnen de regio. Daarom werft ze speciaal onder allochtone jongeren. Tegelijkertijd beseft ze dat jongeren niet altijd een positief beeld hebben van de politie. Om deze jongeren te bereiken wil de politie tonen respect te hebben voor hun manier van leven, maar vindt ze ook dat de politie respect verdient.

440 vacatures

Dit jaar heeft het korps plek voor ruim 440 nieuwe medewerkers. Het gaat hierbij om verschillende banen binnen de uniformdienst. Van Operationeel Assistent (surveillant) en Medewerker Basis Politiezorg (agent) tot Generalist (hoofdagent). Jongeren met een vmbo, havo of mbo opleiding kunnen na gebleken geschiktheid in de meeste gevallen zo aan de slag. Eenmaal werkzaam bij de politie kunnen de jongeren via opleidingen en interne sollicitaties doorstromen naar hogere rangen.
Provincie:
Tag(s):