zondag, 9. december 2007 - 20:23

Politie zoekt getuigen van schietincident

Groningen

De politie is op zoek naar getuigen van een schietincident op het Stationsplein in Groningen. Omstreeks 16:00 uur zaterdagmiddag is op de parkeerplaats voor het ophalen of afzetten van treinreizigers geschoten.

Twee Stadjers, 20 en 21 jaar, zijn door twee nog onbekende mannen beschoten terwijl zij in een auto zaten te wachten. De twee Stadjers reden vervolgens weg. Eén verdachte ging er lopend in de richting van het perron vandoor. De andere verdachte reed met hoge snelheid weg in een opvallende rode auto. Niemand raakte gewond. Wat de aanleiding is voor de schietpartij, is nog onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in.

Volgens getuigen zou een man met een blanke huidskleur een huls hebben opgepakt en vervolgens samen met een jongeman en een jonge vrouw bij de parkeerplaats hebben staan wachten. De politie wil graag met deze mensen en andere getuigen van het incident in contact komen. Zij kunnen zich melden bij Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer, 0900-8844 (lokaal tarief).
Provincie:
Tag(s):