maandag, 14. mei 2007 - 14:35

Politie zoekt getuigen van straatroof op Bevrijdingsdag

Almere

De politie is op zoek naar een getuige van een straatroof die plaatsvond in de Hengelostraat op zaterdag 5 mei omstreeks 04.00 uur. Twee nog onbekende personen hebben die nacht vermoedelijk drie keer een poging gedaan om mensen te beroven. Dat deden zij met behulp van een vuurwapen gelijkend voorwerp. De eerste beroving vond rond 02.40 uur plaats op het Suze Robertsonpad ter hoogte van de Kees Verweijstraat. Daarna is er rond 03.00 een poging mislukt op de Evenaar ter hoogte van de Balenbangweg. Vervolgens zijn twee jongens in de Hengelostraat ter hoogte van de Zwolleweg beroofd. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De politie wil graag in contact komen met een getuige die in de Hengelostraat fietste tijdens de beroving. Daarnaast is de politie op zoek naar tips over de twee vermoedelijke daders. Het signalement luidt als volgt:

De daders:
- droegen een zwarte helm en donkere kleding;
- droegen rode en zwarte zakdoeken ;
- hebben een donker getinte huidskleur;
- zijn vermoedelijk tussen de 16 en 20 jaar oud;
- reden op een donkerkleurige scooter;
- De passagier beschikte over een vuurwapen gelijkend voorwerp.

Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met het kubusteam van Politie Flevoland, afdeling Districtsrecherche Zuid; op telefoon nummer: 0900-8844 of via faxnummer (0320) 215 982.
Provincie:
Tag(s):