zondag, 22. april 2007 - 22:19

Politie zoekt vermiste zeiler

Harlingen

De politie is sinds zaterdagmiddag na het vinden van een op zijn kop drijvende zeilboot op zoek naar een vermiste zeiler. Mogelijk gaat het om een 15 tot 17 jaar oude jongenman.

Omstreeks 14.00 uur werd gemeld dat een kleine blauwe midzwaard zeilboot op z’n kop ronddreef in het water tussen de Hermesbrug en het Harinxmakanaal, ter hoogte van het voormalige terrein van Rijkswaterstaat. Het zeil bleek nog gehesen en de schoten zaten vast. Vermoedelijk was de boot tijdens het zeilen omgeslagen. Er was geen spoor van een opvarende.

Getuigen wisten te melden dat een jongeman van 15 a 17 jaar rond 12.00 uur de boot zou hebben opgetuigd nabij de Hermesbrug. Door de hulpverleningsinstanties werd direct een grote zoekactie gestart naar de mogelijke opvarende(n). Door de koninklijke Marechausse werd met een patrouillevaartuig het vaarverkeer stil gelegd. Tot maandagmiddag zal ook niet gespuid worden. Door duikers van de brandweer is het water in de omgeving van de vindplaats van de boot nagezocht. Door de politie te water (KLPD) werd het stuk kanaal gedregd. Met behulp van sonar van Rijkswaterstaat is ook gezocht.

De zoekactie is ’s avonds om 22.00 uur zonder resultaat gestaakt. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar ook dat leverde geen aanwijzingen over de identiteit van de zeiler op.

De politie houdt rekening met het feit dat de zeiler na het omslaan, geschrokken en koud naar huis is gegaan. In dat geval hoopt de politie dat deze persoon, of andere die over informatie beschikken over de toedracht of de identiteit van deze persoon, zich meldt. Dat kan op telefoonnummer 0900 8844. Tot op heden is niemand als vermist opgegeven.
Provincie:
Tag(s):