maandag, 31. december 2007 - 14:40

Politieauto met diensthond Iwan beschadigd

Breda

Vandalen hebben op de Dintelstraat zwaar vuurwerk afgestoken bij een politieauto van de hondengeleiders. Het dak en de lichtbak van de auto raakten zwaar beschadigd. Iwan de politiehond die in het voertuig zat, liep geen zichtbare verwondingen op. De agenten waren in een woning in de straat vanwege een inbraak melding.

De agenten kregen omstreeks 22.00 uur een melding van een woninginbraak in de Dintelstraat. Zij parkeerden hun dienstauto met politiehond Iwan daarin voor de woning. Tijdens het opnemen van de aangifte hoorden de dienders een luide klap, waarbij de ramen van de woning trilden. Zij renden naar buiten en zagen dat het dak van het dienstvoertuig rookte ter hoogte van de lichtbak.

Er waren in de omgeving geen daders meer te zien. Nadat de rook was weggetrokken, constateerden de agenten dat er een grote deuk in het dak zat en dat de lichtbak aan de onderzijde helemaal vernield was. De geschrokken hondengeleider heeft Iwan op een rustige plaats bekeken en geen bijzonderheden aan zijn hond kunnen ontdekken.

Een zoektocht naar de daders leverde niets op.
Provincie:
Tag(s):