vrijdag, 19. januari 2007 - 6:47

Politiebureau Hoogeveen één van de beste in Nederland

Hoogeveen

Albert Oppers, districtschef van de politie in Zuid-West Drenthe mocht donderdag, bloemen in ontvangst nemen van twee afgevaardigden van Altus Global Alliance. Het bureau in Hoogeveen kreeg in het kader van ‘de bezoekersweek’ samen met nog twee politiebureaus, Hengelo Centrum - Zuid en bureau Weert de hoogste algemene score van het publiek.

Drie bureaus haalden de hoogste algemene score, in de categorie ‘ontvangst van het publiek’ haalden het bureau Hoogeveen en het bureau in Weert de hoogste score. De hoge score is mogelijk mede te danken aan René Westerhof, medewerker basispolitiezorg in Hoogeveen (links op de foto). Hij heeft het publiek tijdens de bezoekersweek uitgebreid rondgeleid door het districtsbureau en voorzien van veel achtergrondinformatie.

In het kader van een internationale Politiebureau Bezoekersweek zijn in november 2006 maar liefst 16 Nederlandse politiebureaus door burgers bezocht. In de regio Drenthe bezochten burgers de bureaus van de basiseenheden Hoogeveen West/De Wolden en Emmen-Centrum/Borger-Odoorn. Aan de hand van vragenlijsten gaven bezoekers beoordelingscijfers.

De Politiebureau Bezoekersweek is een internationaal project georganiseerd door Altus Global Alliance in samenwerking met politie en maatschappelijke organisaties over de hele wereld. Altus is wereldwijd actief en zet zich vanuit een multiculturele benadering in voor verbetering van rechtssystemen en openbare veiligheid. Altus richt zich specifiek op de verantwoording die de politie dient af te leggen aan burgers en de kwaliteit van het toezicht op de politie.
Provincie:
Tag(s):