maandag, 5. maart 2007 - 12:49

Politiehond bijt 3 personen

Wageningen

Zaterdagnacht zijn drie mensen door een politiehond gebeten in Wageningen. Aanleiding was een vechtpartij in een feestzaal.Agenten gingen ter plaatse en troffen meerdere mensen aan die aan het duwen en trekken waren. Agenten probeerden de groep uit elkaar te halen en vorderden de mensen te vertrekken. Een inwoner van renkum weigerde dit en begon te vechten met een nog onbekende persoon.

Hierop werd er door de politie opnieuw gevorderd weg te gaan, maar daar gaf de Renkumer geen gehoor aan. Bij zijn aanhouding verzette de man zich en zou hij een agent in het gezicht hebben getrapt. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding; zo zou de 21-jarige Heelsumse een agent hebben vastgepakt en een andere agent in de buik hebben geschopt.

Toen meer mensen op het tumult afkwamen, heeft de politie pepperspray gebruikt. De agenten kregen even later versterking van meer politiemensen. Een diensthond heeft drie personen gebeten. Gezien werd dat de Heelsumse een ruitenwisser van een politieauto afbrak. Hierna werd ook zij aangehouden. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding voor de vechtpartij was. Mogelijk was er drank in het spel.
Provincie:
Tag(s):