zondag, 11. februari 2007 - 9:46

Politiehonden grijpen in tijdens opstoot

Meerkerk

De politie van het Zuid-Hollandse Meerkerk had zaterdagavond haar handen vol aan een groep dronken jongeren. Rond 22.30 uur liepen tijdens een feest de gemoederen tussen twee rivaliserende groepen hoog op. De organisatie besloot het feest voortijdig te beëndigen. Eenmaal op straat provoceerde een 28-jarige man uit Tienhoven een politiehond. De man wilde de diensthond knuffelen en werd stevig door de hond aangepakt. Daarbij viel de man op de grond en sloeg de vlam in de pan.

Er werd met stenen gegooid richting de aanwezige politiemensen en er werd met spoed assistentie gevraagd. Tijdens de daaropvolgende schermutselingen werden nog eens 4 personen gebeten door diensthonden. In totaal werden 6 verdachten aangehouden. Het gaat om een 14-jarige en een 17-jarige jongen en een 22-jarige man, allen uit Ameide, een 17-jarige jongen uit Leerbroek en een 19-jarige man uit Vianen. Hiervan moesten er 3 behandeld worden in het ziekenhuis. Eén onbekend gebleven verdachte werd wel gebeten door een hond, maar wist in de hectiek te ontkomen. Eén agent raakte gewond: hij hield een zwaar gekneusde hand over aan het voorval.

Oorzaken van het geheel zijn, naar op dit moment lijkt, een uit de hand gelopen ruzie tussen dorpelingen uit respectievelijk Ameide en Lexmond tegen Meerkerkers en overmatig alcoholgebruik. De politie stelt een onderzoek in naar de precieze oorzaak en verloop van de ongeregeldheden. Omstreeks 1.00 uur waren alle aanwezige groepen jongeren huiswaarts gedirigeerd en keerde de rust in het dorp terug.
Provincie:
Tag(s):