vrijdag, 2. november 2007 - 10:48

Politievoertuig 'opzettelijk' geramd

Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft afgelopen nacht vier mannen gearresteerd na een poging tot autodiefstal of inbraak aan de Elritsstraat in Rotterdam. Daarnaast wordt het viertal verdacht van het opzettelijk aanrijden van een politievoertuig.

Rond twee uur 's nachts meldde een getuige dat twee mannen probeerden in te breken in een auto geparkeerd aan de Elritsstraat. Ter plaatse arresteerden de agenten twee Rotterdammers van 17 en 21 jaar en zette het tweetal in het dienstvoertuig. Op het moment dat de politiemensen en de twee verdachten zich in de politiewagen bevonden, reed een auto vermoedelijk opzettelijk in op de wagen. Zowel de agenten als de verdachten bleven ongedeerd.

Een andere politie-eenheid in de omgeving zette direct de achtervolging in en reed de auto klem op het Park Vossendijk.
Middels de Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten werden de bestuurder en de bijrijder, twee Rotterdammers van 20 en 34 jaar, gearresteerd. Een derde verdachte kon ontkomen.

De vier Rotterdammers zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):