zaterdag, 2. juni 2007 - 17:13

Pools busje over de kop geslagen

De Lutte

Twee inzittenden van een Pools busje raakten op vrijdag 1 juni 2007 gewond bij een verkeersongeval. Omstreeks 18.36 uur reed een 38-jarige man uit het Duitse Rossblau (nabij Berlijn) over de A1 ter hoogte van De Lutte. Hij reed op de linker rijstrook in de richting van Duitsland.

Op een gegeven moment zag hij dat auto’s voor hem remmen. Waarschijnlijk voor de file die aldaar stond in verband met de extra G8-controles aan de Duitse zijde van de grens.

De bestuurder kwam door onbekende oorzaak op de rechter weghelft terecht en raakte hierbij een aldaar rijdend Pools busje. De bestuurder van dit busje, een 34-jarige Poolse man, kon zijn voertuig hierdoor niet onder controle houden en sloeg over de kop tegen de binnenvangrail.

Zijn 29-jarige passagier en hij zijn met onbekende letsel voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de auto van de Duitse bestuurder als het Poolse busje zijn total loss en werden afgesleept. Rijkswaterstaat heeft het wegdek gereinigd. Omstreeks 20.10 uur werd de rijbaan weer vrijgegeven.
Provincie:
Tag(s):