woensdag, 13. juni 2007 - 10:58

Poolse chauffeur onder invloed

Groningen

De politie heeft dinsdagmiddag op de Beneluxweg een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen aangehouden voor rijden onder invloed. De chauffeur had volgens eigen zeggen moeten remmen voor het rode verkeerslicht. Vermoedelijk heeft hij te hard geremd, waardoor een auto bovenop de vrachtauto losschoot en van de cabine schoot.

De losgeschoten wagen kwam op de kop op het wegdek te liggen. Tijdens het gesprek roken de dienders alcohol bij de chauffeur. Een blaastest wees uit dat hij inderdaad te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. Voor het rijden onder invloed maakt de politie proces-verbaal op.

Na overleg met de officier van justitie werd voor de vallende lading een transactievoorstel gedaan van 1500 euro. De Pool bleek te rijden voor een bedrijf uit Eindhoven. De eigenaar van dat bedrijf zou de betreffende boete betalen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De afgevallen auto is door een bergingsbedrijf afgesleept.
Provincie:
Tag(s):