maandag, 23. april 2007 - 8:51

Poolse werknemers overleden in koelcel

Horssen

Op een fruitbedrijf aan de Middenweg in Horssen zijn zondagavond twee mannen omgekomen nadat ze in een zuurstofarme koelcel waren geklommen. De mannen hebben de Poolse nationaliteit. Bij aankomst van de hulpverleningsdiensten, vertoonde de mannen geen teken van leven meer.

Nadat de mannen uit de koelcel waren gehaald is door ambulancepersoneel en politieagenten direct begonnen met het reanimeren van de slachtoffers. Nadat geruime tijd was geprobeerd te reanimeren moesten de pogingen helaas zonder resultaat worden gestaakt. De mannen, 30 en 34 jaar oud, waren overleden.

Door zowel de Technische Recherche als de arbeidsinspectie is ter plaatse een onderzoek ingesteld. De koelcel is een zogenaamde zuurstofarme cel. Daarin is het zuurstofgehalte zo laag dat het niet mogelijk is om daarin langer als enkele minuten te overleven. De beide mannen moesten hier van op de hoogte zijn. De mannen zijn door een luik aan de bovenzijde in de koelcel geklommen, vermoedelijk om appels te pakken. Blijkbaar zijn ze toch door het zuurstoftekort verrast.
Provincie:
Tag(s):