dinsdag, 6. maart 2007 - 23:13

Poppodium de Tagrijn is niet meer

Hilversum

Poppodium de Tagrijn is niet meer. Wie daar nog aan mocht twijfelen, ontkomt na een blik op het oude pand aan de Koninginneweg niet meer aan deze werkelijkheid. De medewerkers van sloopbedrijf Chr. Hoogendorp uit Lijnden zetten vorige week hun gereedschappen in de markante kap.

´Op 19 februari zijn we begonnen om het gebouw leeg te halen en het asbest te verwijderen´, aldus de directeur van Hoogendorp, Carl Stötefalk. "Een onafhankelijk bureau - een gebruikelijke procedure als er asbest verwijderd is - heeft het gebouw vrijgegeven voor verdere sloop". Hij verwacht dat de sloopwerkzaamheden nog vijf weken in beslag zullen nemen.

Niet alles van het voormalige schoolgebouw zal verdwijnen. De slopers hebben opdracht gekregen om de gevelstenen - Anno 1919 - te bewaren. Dat jaar herinnert aan de start van de bouw van de rooms katholieke jongensschool Sint Joseph op deze plek. Deze school voor uitgebreid lager onderwijs met acht leerjaren werd in mei 1920 geopend. De school viel onder het parochiaal kerkbestuur van de Onze Lieve Vrouwe van Onbevlekte Ontvangenis.

Na de sloop verrijst hier de nieuwbouw met een nieuwe naam van het Poppodium. Dat krijgt een grote zaal, een muziekcafé en zes oefenruimtes voor popgroepen.
Provincie:
Tag(s):