woensdag, 16. mei 2007 - 8:52

Postbank gaat op in ING Bank

Amstelveen

De blauwe leeuw van de Postbank zal vanaf 2009 ander werk moeten gaan zoeken. De ING Group zal vanaf die datum de Postbank en de ING bank samenvoegen. Door de samenvoeging hoopt de ING zich bezig te kunnen gaan houden met het besparen van kosten. Eveneens denk de ING de dienstverlening naar de klant te kunnen verbeteren.

De kosten van de fusie worden geschat op 890 miljoen euro en zal leiden tot een verlies van 2500 arbeidsplaatsen in de komende 5 jaar. De ING zal zoveel mogelijk proberen werknemers elders binnen het bedrijf aan het werk te krijgen.

FNV Bondgenoten gaat er bij de directie van ING op aandringen om snel inzicht te geven in de plannen voor de integratie tussen ING en Postbank. Het concern meldt dat het gaat om 2.500 voltijdbanen, maar volgens de vakbond is dat niet per definitie gelijk aan 2.500 mensen.

Fred Polhout, bestuurder FNV Bondgenoten: 'We willen zo snel mogelijk weten in welk tempo de reorganisatie wordt doorgevoerd. Niet alleen willen we gedwongen ontslagen voorkomen, we willen ook dat de boventalligen zo goed mogelijk worden begeleid van werk-naar-werk. En dus moeten we in een vroeg stadium weten hoe ING de integratie in de praktijk wil doorvoeren.'
Categorie:
Tag(s):