zondag, 22. april 2007 - 17:32

Power(wo)men zien af op Horster parcours

Horst

De Hongaarse Erika Csomor en Belg Benny Vansteelant zijn zondag in het Noord-Limburgse Horst aan de Maas wereldkampioen duatlon geworden. De wedstrijd ging over de klassieke ‘Powerman’-afstand: 15 kilometer lopen, 60 kilometer fietsen en 7,5 kilometer lopen. Een derde plek was er voor de Nederlandse Yvonne van Vlerken.

Van Vlerken kampte vanaf de eerste ronde fietsen met mechanische pech, waardoor ze ronde na ronde verder achterop raakte. Bij het afsluitende looponderdeel wist ze nog wat terrein goed te maken, maar het was niet genoeg om de winst die zij vorig jaar in deze wedstrijd haalde te herhalen.

Van Vlerken won met haar optreden ook de Nederlandse titel, ruim voor Sonja Jaarsveld uit Hoorn en de Arnhemse Esther Tanck. Mede-favoriete Heleen bij de Vaate uit Stein haakte bij het lopen geblesseerd af, nadat zij eerder in de week tijdens een training met de racefiets in botsing was gekomen met een andere fietser.

In de mannenwedstrijd kon Tilburger Armand van der Smissen de ontketende Belgen (posities 1, 3 en 4) niet bijbenen. Van der Smissen eindigde als zevende in het WK en kon nog net voor streekgenoot Wim Nieuwkerk (Fijnaart) de nationale titel veiligstellen. De pas 20-jarige Erik-Simon Strijk uit Hazerswoude werd verrassend derde.
Provincie:
Tag(s):