zaterdag, 17. maart 2007 - 9:38

Prijs Groenste Stad inzet voor wedstrijd basisscholen

Amersfoort

De gouden bekroning van € 5.000 die Amersfoort won met de titel Groenste stad wordt ingezet als hoofdprijs voor een wedstrijd onder Amersfoortse basisscholen. Daarnaast stelt de gemeente Amersfoort ook uit eigen budget € 5.000 beschikbaar. Onder de noemer Hoe groener hoe beter worden alle basisscholen uitgenodigd om een plan in te dienen om de omgeving van de school of het schoolplein nog mooier, aantrekkelijker en vooral groener te maken. De twee beste plannen krijgen beide € 5.000 om het plan uit te voeren. De kinderen moeten het plan in principe wel zelf uitvoeren, maar de gemeente levert indien nodig ook praktisch ondersteuning.

Amersfoort is in oktober 2006 uitgeroepen tot ‘Groenste stad van Nederland’. In 2007 besteedt de gemeente Amersfoort op allerlei manieren aandacht aan deze titel en wil zoveel mogelijk inwoners hierbij betrekken.


Basisscholen worden uitgenodigd om voor 1 juni 2007 hun plan van aanpak in te zenden. Het plan hoeft niet helemaal uitgewerkt te zijn. De twee winnende ideeën krijgen één of twee gesprekken met betrokken ambtenaren om het plan ook echt realiseerbaar te maken. De winnaars worden voor 1 juli 2007 bekend gemaakt zodat zij na de zomervakantie direct aan de slag kunnen met de uitvoering van het plan.
Provincie:
Tag(s):