maandag, 26. maart 2007 - 15:08

Prijzen Fiat Bravo bekend

Hoofddorp

De Fiat Bravo heeft een opvallende metamorfose ondergaan en heeft door
het design (Fiat Centro Stile) een sportief karakter gekregen. Ook de Grande Punt geeft een nadrukkelijk nieuw ‘familiegezicht’ gekregen. De nieuwe Bravo heeft de looks van een compact GT-model, maar is toch zeer verfijnd.

Met een lengte van 434 centimeter, een breedte van 179 centimeter en een hoogte van 149 centimeter blaast de Bravo zijn deuntje mee in het belangrijkste segment van de Europese autowereld. Mede dankzij een ruime interieur en de veelzijdige bagageruimte (inhoud 400 liter in combinatie met een 60/40 gedeeld neerklapbare achterbank en een verborgen bagagevak onder de laadvloer) zal de Bravo zonder twijfel ook beide zeer veeleisende kopersgroepen aanspreken.

De keus aan motoren, zowel diesel als benzine, zal de keus er makkelijker op maken. Vanaf zijn introductie zijn er een 90 pk sterke benzine- en 2 dieselmotoren (115 en 150 pk) beschikbaar. Vanaf de zomer zullen daar twee turobomotoren (T-JET) aan worden toegevoegd van 120 en 150 pk. Prijzen van de Bravo beginnen bij €17.995 voor de 1.4 90 pk sterke benzine-uitvoering. Dieselen kan al vanaf € 22.995.

Zowel actieve als passieve veiligheid zijn van een hoog niveau. Niet voor niets behaalde de Fiat Bravo –net als de Croma en de Grande Punto- de maximale 5 sterren bij de Euro NCAP crashtests.

De Bravo is leverbaar met de nieuwste ABS antiblokkeertechniek met EBD (elektronisch geregelde remkrachtverdeling die ook in bochten een optimale remwerking garandeert), zeven airbags (inclusief een die de onderbenen van de bestuurder extra beschermt) en zogenaamde ‘Airbag Smart 2’-techniek die de werking van de airbags aan de kracht van de aanrijding aanpast. Weer andere sensoren in de neus (ECS) registeren de klap zo vroegtijdig, dat de airbags veel eerder en beter gecontroleerd ontplooien en sturen alleen de airbags aan die -gezien de richting van de optredende krachten- een nuttige functie hebben.

Dat de Fiat Bravo ook nog schoon is bewijst het B-milieulabel dat hem is toebedeeld. In de strijd voor een schoner milieu investeert Fiat al decennia. Nu al heeft het Italiaanse merk haar doelstellingen (internationale afspraak tussen autofabrikanten) voor 2008 gehaald op het gebied van het terugdringen van CO2.
Categorie:
Tag(s):