zondag, 21. januari 2007 - 20:47

Prins Roland I regeert Maastricht

Maastricht

Het is eindelijk weer zover, Maastricht heeft zijn nieuwe stadsprins, die de drie dagen van Carnaval zijn scepter zal zwaaien over de Limburgse hoofdstad. Na een periode van een jaar mocht oud-stadsprins Norbert zijn stokje overdragen aan de nieuwe uit de wijk Wolder komende prins.

Roland Dear is de nieuwe prins van de Tempeleers. Hij mocht zich een tijdje het geheim van de Maastrichtse Carnavalsvereniging noemen.

Elk jaar weer kiezen de Maastrichtenaren hun prins. Wie het gaat worden is onbekend. Alleen een klein groepje Tempeleers kennen de nieuwe prins. Zelfs Burgemeester Leers is niet op de hoogte, wie hem tijdens de drie dagen van Carnaval van zijn troon stoot.

De nieuwe prins wordt als "groete Oonbekinde" naar de Markt gebracht. Daar wordt hij als het ware "onthoofd". Zijn masker wordt afgezet en daaronder verschijnt het nieuwe hoofd van de prins.

Het zag er nog even na uit dat dreigende regenwolken het feest zouden verstoren, maar uiteindelijke brak toch nog een klein zonnetje door en werd de prins feestelijk onthuld.
Provincie:
Tag(s):