dinsdag, 22. mei 2007 - 18:24

Prins Willem Alexander bezoekt troepen in Uruzgan

Den Haag

Prins Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag een bezoek gebracht aan de Nederlandse militairen in Afghanistan. Dit maakt de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.

Nederlandse militairen op Kamp Holland in Tarin Kowt en op het vliegveld Kandahar in Afghanistan, waren blij verrast toen de prins op bezoek kwam. De prins stelde zich daarbij uitgebreid op de hoogte van het reilen en zeilen van het personeel. Staatssecretaris Cees van der Knaap vergezelde hem.

Op Kamp Holland maakte de prins een ronde langs een aantal werklocaties en sprak met militairen van de Task Force. Hij bezocht onder meer het PRT-Huis en het Role 2 Hospitaal. In de middag volgde een informele ontmoeting met de militairen in de ontspanningsruimte. Vanzelfsprekend werd de gelegenheid aangegrepen met brigadegeneraal Van Oranje op de foto te gaan.

De prins liet in een toespraak weten alle Task Force militairen, met name degenen die op dat moment buiten de poort waren, een bijzonder warm hart toe te dragen. Hij refereerde daarbij aan de onrustige situatie in Chora, waar de Task Force de Afghaanse politie ondersteunt om het gebied uit handen van de Taliban te houden.

Commandant kolonel Hans van Griensven gaf aan het koninklijk bezoek zeer op prijs te stellen. "Het is een fikse opsteker voor ons moreel." Prins Willem Alexander vloog aan het eind van middag door naar Kandahar.

De prins is inmiddels weer vertrokken.
Provincie:
Tag(s):