maandag, 29. januari 2007 - 12:31

Prins Willem Alexander defect

Middelburg

Vrijdag 26 januari is één van de twee hoofddieselmotoren van de Fast Ferry Prins Willem Alexander defect geraakt, waardoor de boot uit de vaart is genomen. Na onderzoek door de BBA en MTU Detroit Diesel Benelux (zij verrichten het onderhoud van de Fast Ferries) bleek er ernstige schade te zijn aan een drijfstanglager en de krukas.

Dit betekent dat de motor uit het schip moet worden gehaald en elders moet worden gerepareerd. De schade aan de Prins Willem Alexander is vergelijkbaar met de schade die vorig jaar op 23 juni is ontstaan aan de Prinses Maxima.

Op basis van de ervaringen die vorig jaar zijn opgedaan met de schade aan de Prinses Maxima wordt verwacht dat de Prins Willem Alexander ongeveer zes weken uit de vaart zal zijn. Het uit- en inbouwen van de motor duurde ongeveer een week en de reparatie van de motor zelf besloeg toen vijf weken.

BBA zorgt voor vervangend busvervoer door de Westerscheldetunnel als lange wachttijden ontstaan. Vooralsnog wordt een éénuursdienst gevaren, daar het in deze periode van het jaar vrij rustig is als het gaat om het aantal reizigers op de Fast Ferry.

Middels een sms-service dienst en e-mail zijn vaste klanten door de BBA op de hoogte gesteld.
Provincie:
Tag(s):