dinsdag, 11. december 2007 - 21:09

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven bezoekt Koninkrijksconcert

Nijmegen

Prof.mr.Pieter van Vollenhoven woont zaterdagavond 15 december het Koninkrijksconcert bij. Het concert vindt plaats in concertgebouw de Vereeniging in Nijmegen.Ook zullen verschillende vertegenwoordigers van het kabinet, de Eerste en Tweede Kamer en hoogwaardigheidsbekleders van de Nederlandse Antillen en Aruba aanwezig zijn.

Het Koninkrijksconcert wordt door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen met gaststad Nijmegen georganiseerd. Staatssecretaris Ank Bijleveld (Koninkrijksrelaties) en burgemeester Thom de Graaf heten de gasten welkom.

Op Koninkrijksdag wordt jaarlijks herdacht dat koningin Juliana op 15 december 1954 het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden afkondigde, waarin de staatkundige relatie tussen Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba werd vastgelegd. 15 december is sindsdien Koninkrijks- of Statuutdag, Sinds 2005 wordt deze dag In Nederland opgeluisterd door het Koninkrijksconcert.

Nijmegen is de derde stad die als gaststad voor deze Koninkrijksdag mag optreden. Eerder werd het Koninkrijksconcert in Dordrecht en Amersfoort gehouden. Nijmegen telt ruim tweeduizend stadgenoten van Antilliaanse en Arubaanse afkomst. In Nederland wonen bijna 130.000 Antilianen en Arubanen. Nijmegen heeft als gaststad driehonderd plaatsen gereserveerd voor Nijmegenaren van Antilliaanse en Arubaanse afkomst en vijftig voor Nijmegenaren die zich na een annonce in de lokale media hebben aangemeld.

Tijdens het concert treden diverse artiesten op uit alle hoeken van ons koninkrijk, variërend van Mathilde Santing en Stevie Ann tot Edjean Semeleer en The Mighty Dow. Ook treden negen jongeren op van het New Arts College, een leerwerkproject in Nijmegen voor kansarme jongeren. Het concert wil de culturele verscheidenheid tonen en zo een bijdrage leveren aan de verbondenheid van Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. De presentatie wordt verzorgd door Antje Monteiro.

Het concert is live via internet te volgen. Het wordt tevens uitgezonden door Telearuba, Telecuraçao en in samenvatting op BVN TV van de Wereldomroep.
Provincie:
Tag(s):