vrijdag, 4. mei 2007 - 0:30

Professionele regisseur helpt met jubileum IJsselmeerziekenhuizen

Emmeloord/Lelystad

Dit jaar viert de IJsselmeerziekenhuizen het 25-jarig bestaan van de locatie Zuiderzeeziekenhuis. Voor het jubileum zijn activiteiten georganiseerd waar de hele bevolking van Oostelijk Flevoland en Noordoostpolder aan mee kan doen. Een onderdeel is de Theatrale rondleiding door het ziekenhuis. Daarbij worden door het hele gebouw korte ziekenhuisscènes gespeeld door inwoners of medewerkers van de IJsselmeerziekenhuizen die zich hiervoor kunnen opgeven. De deelnemers worden begeleid door een professioneel regisseur, Robert Baarda.

Robert Baarda heeft veel ervaring in het werken met amateur-toneelgroepen. “We hebben al leuke plekken gevonden in het ziekenhuis waar verschillende groepjes op 22 september korte toneelstukjes gaan opvoeren. In juni begint hiervoor de cursus en ik hoop dat veel mensen zich opgeven en zullen genieten van het uitwerken van ideeën en het meespelen straks. Vaak ontstaan er met dit soort initiatieven heel leuke contacten tussen mensen.� Inwoners die mee willen doen aan de Theatrale rondleiding, kunnen zich nog tot 31 mei opgeven bij Else van Werven van De Kubus.

Deelname aan de activiteiten is gratis. Voor de jubileum-activiteiten werkt de IJsselmeerziekenhuizen samen met De Kubus, Centrum voor Kunst & Cultuur. Op zaterdag 22 september is de dag van de voorstelling en kunnen deelnemers hun kunsten laten zien. Het thema voor het 25-jarig jubileum is De Brug. Dit is het verbindend element tussen de twee regio’s en beide ziekenhuislocaties. Maar De Brug staat ook symbool voor de centrale rol die de IJsselmeerziekenhuizen heeft in het regionale zorgaanbod.
Provincie:
Tag(s):