maandag, 4. juni 2007 - 21:59

Projectontwikkelaar krijgt geen cent van de gemeente Assen

Assen

De rechtbank Assen heeft de vordering van projectontwikkelaar Van Eijl uit Bussum afgewezen. Die eiste bijna €10 miljoen van de gemeente voor beweerde geleden schade. De rechtbank stelt de gemeente op alle onderdelen in het gelijk. Van Eijl is ook veroordeeld in de kosten van de procedure.

De gemeente Assen en Van Eijl sloten in 2003 een intentieovereenkomst voor het realiseren van het Cultureel Kwartier Assen. Daarop volgde een haalbaarheidsonderzoek waarin beide partijen onderzochten of ze samen het Cultureel Kwartier mogelijk konden maken. De gemeente concludeerde eind januari 2005 dat samenwerking niet haalbaar was.

Van Eijl was het met die conclusie niet eens en claimde een schade van zo’n tien miljoen euro bij de gemeente. Toen die de vordering afwees stapte de ondernemer naar de rechter. De rechtbank stelt de gemeente Assen nu volledig in het gelijk en veroordeelt Van Eijl ook tot betaling van de proceskosten.

De voorbereidingen voor realisatie van het Cultureel Kwartier zijn in volle gang. Momenteel werkt de gemeente Assen met de toekomstige gebruikers aan het programma van eisen. Binnenkort start de werving van een aannemer/architect combinatie via Europese aanbesteding. De bouw kan vervolgens in 2009 van start gaan.
Provincie:
Tag(s):