dinsdag, 1. mei 2007 - 10:49

ProRail plaatst extra waarschuwings-borden tegen spoorlopen

ProRail gaat treindienstverstoringen door bijvoorbeeld spoorlopen of vandalisme onder andere tegen met waarschuwingsborden. Deze staan op locaties waar spoorlopen vaak voorkomt, zoals bij overwegen en aan het einde van perrons. De borden zijn uitgevoerd volgens het campagnethema ‘’Enkele Reis, het spoor is geen wandelpad’’.

Op zo’n 15 plaatsen in Zuid-Holland staan al borden; deze maand worden er 63 – dus ruim vier keer zoveel – extra geplaatst bij overwegen, overpaden en sluiproutes tussen Woerden en Alphen aan den Rijn, tussen Gouda en Alphen aan den Rijn, tussen Alphen aan den Rijn en Leiden, tussen Schiedam en Hoek van Holland, en tussen Geldermalsen en Dordrecht.

Uit onderzoek is gebleken dat de boodschappen op de borden opvallend en indringend zijn en goed begrepen worden.

Samen met andere maatregelen tegen spoorlopen en vandalisme zoals surveillance, hekwerken, cameratoezicht, lespakketten voor scholen, gastlessen en het tegengaan van illegaal tuinieren in de spoorberm, zorgt deze aanpak al sinds de start in 2003 voor een jaarlijkse daling van treindienstverstoringen door buitenstaanders van gemiddeld 20%
Provincie:
Tag(s):