maandag, 7. mei 2007 - 16:13

Protest SP tegen verdwijnen Beneluxtrein

Roosendaal

Op 8 mei zullen vertegenwoordigers van de steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal een petitie ondertekenen waarin zij hun zorgen uitspreken over het verdwijnen van de Beneluxtrein. Tweede-Kamerlid Emile Roemer van de SP zal deze steden bezoeken met een grote petitie die vervolgens aan de NS en de minister van Verkeer wordt
overhandigd.

Met de Beneluxtrein tussen Amsterdam en Brussel kunnen reizigers al jaren snel en zonder te reserveren reizen voor het standaardtarief. Met de komst van de HogeSnelheidLijn in december dreigt de betaalbare Beneluxtrein echter opgeheven te worden. De reizigers zullen voortaan moeten reserveren, de kaartjes lijken fors duurder te worden en in de steden Den Haag, Dordrecht en Roosendaal wordt niet langer gestopt.

SP-Kamerlid Emile Roemer zal dinsdag 8 mei het Nederlandse deel van het traject van de bedreigde Beneluxtrein naar Brussel reizen. Bij de plaatsen die deze trein aandoet zullen lokale bestuurders gevraagd worden zich uit te spreken voor het behoud van een goede treinverbinding naar België en de petitie van Roemer te ondertekenen. Ook zal hij met reizigers praten over de inperking van de dienstverlening op het traject.
Provincie:
Tag(s):