zondag, 11. november 2007 - 0:25

Protesten tegen aanleg bedrijventerrein in Groene Hart

Alphen aan den Rijn

De Vereniging Millieudefensie voert vanaf dit weekend actie tegen de plannen van de provincie Zuid-Holland om in landelijke gebieden, waaronder de Oude Rijnzone, nieuwe bedrijventerreinen aan te leggen. De actie is onderdeel van de landelijke campagne 'Spaar het landschap, recycle de ruimte' van Milieudefensie.

De Oude Rijnzone ligt midden in het Groene Hart, een gebied dat door het rijk is aangewezen als een van de twintig nationale landschappen in Nederland en daardoor extra bescherming verdienen. Dit vanwege bijzondere landschappelijke, natuurlijke en cultuurhistorische kwaliteiten.

Volgens Milieudefensie is één derde van de bestaande bedrijventerreinen in de Oude Rijnzone sterk verouderd. Hier staan veel panden leeg. Als deze worden opgeknapt en efficiënter gebruikt is volgens Millieudefensie de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen in de Oude Rijnzone helemaal niet nodig. Milieudefensie roept kabinet en parlement daarom op tot een tijdelijke stop op de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen en de instelling van een herstructureringsfonds voor het opknappen van bestaande bedrijventerreinen.
Provincie:
Tag(s):