donderdag, 1. november 2007 - 9:00

Provinciale jongeren-denktank

Goes

Op dinsdag 11 december gaat de jongeren-denktank van de Provincie Zeeland van start. De denktank is een groep van een vijftigtal jongeren die de Provincie ondersteunt in en adviseert over de onderwerpen van het (jeugd)beleid.

De denktank wordt de komende vier jaar ingezet bij de vormgeving en uitvoering van het provinciaal beleid. De denktank bestaat uit vijftig tot 75 jongeren. Het is de bedoeling dat de samenstelling van deze groep regelmatig verandert, zodat er altijd ruimte is voor een nieuwe, frisse blik. Uitgangspunt is dat jongeren twee tot vier keer per jaar kunnen kiezen of ze mee willen denken over een bepaald beleidsthema.

Tijdens de startbijeenkomst in 't Beest worden de drie thema's behandeld waarover jongeren zich de eerste maanden van 2008 kunnen buigen: onderwijs, verkeersveiligheid en cultuur. Daarbij zijn Commissaris van de Koningin K. Peijs en gedeputeerde G.R.J. van Heukelom aanwezig.

Iedereen in de leeftijd van 12 tot en met 23 jaar is welkom om lid te worden van de denktank. Geïnteresseerde jongeren kunnen zich nog tot 1 december opgeven voor de startbijeenkomst op 11 december via jouwzeeland@zeeland.nl. Vragen over het project denktank kunnen ook via dat emailadres gesteld worden.

Op 11 december wordt ook de vernieuwde jongerenwebsite www.jouwzeeland.nl gepresenteerd. De website wordt interactiever doordat jongeren direct kunnen reageren op artikelen en het onderdeel Seatube wordt toegevoegd. Seatube is de Zeeuwse versie van Youtube, waarop jonge, Zeeuwse amateurfilmmakers hun filmpjes kunnen plaatsen. Seatube is een initiatief van Scoop en heeft als doel de audiovisuele amateurkunst te stimuleren.

Jouwzeeland.nl heeft nu ook een eigen hyves community. Op www.jouwzeeland.hyves.nl kunnen jongeren elkaar beter leren kennen en foto's en filmpjes bekijken van Zeeuwse evenementen op politiek en cultureel gebied.
Provincie:
Tag(s):