vrijdag, 20. april 2007 - 21:11

Provinciale weg in nachtelijke uren gesloten

Peize

De provinciale weg N386 is van 23 tot en met donderdag 26 april van ‘s avonds zes uur tot ‘s morgens zes uur gesloten voor alle verkeer. Ook overdag zullen weggebruikers op het traject tussen het Noord-Willemskanaal en Peize rekening moeten houden met overlast als gevolg van werkzaamheden aan de weg. Verkeer wordt dan plaatselijk geregeld met een verkeersregelinstallatie.

De werkzaamheden zijn nodig in verband met onderhoud en het duurzaam inrichten van de weg. De N386 is een zogenaamde gebiedsontsluitingsweg. De provincie brengt de weg in de komende maanden op de juiste breedte van 7,10 meter. De weg is momenteel nog 6,30 meter breed. Ook krijgt de N386 een dubbele middenstreep en onderbroken strepen langs de beide kanten.

Op 23 april start de aannemer in opdracht van de provincie met het verbreden van de weg. Dat gebeurt vanaf het Noord-Willemskanaal tot aan de rotonde in Vries en aan de andere kant tussen Peize en de rotonde bij Bunne. Overdag levert dit overlast op voor het verkeer doordat op de plekken waar wordt gewerkt. ’s Avonds en ’s nachts is de weg zelfs helemaal afgesloten. Verkeer wordt ter plekke omgeleid door middel van borden.

Ondanks de overlast blijft de weg de komende maanden wel open voor het verkeer. In de weekeinden van 16 en 17 juni en 15 en 16 juli is de weg wel afgesloten voor alle verkeer in verband met het aanbrengen van de nieuwe deklaag.
Eind juli zijn alle werkzaamheden naar verwachting afgerond zijn.
Provincie:
Tag(s):