woensdag, 10. januari 2007 - 11:47

Provincie maakt Soesterbergsestraat veiliger

Soest

Op 9 januari 2007 heeft het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht het besluit genomen om de Soesterbergsestraat (N413) in Soest op korte termijn verkeersveiliger te maken. De provincie gaat hiertoe een aantal wegaanpassingen uitvoeren op het gedeelte tussen de Dennenweg en voormalig ziekenhuis Zonnegloren.

Op de provinciale weg N413, plaatselijk bekend als Soesterbergsestraat, tussen de Dennenweg en Zonnegloren is sprake van een structureel verkeersveiligheidsprobleem, waarbij de meeste ongevallen zich concentreren in of nabij de gevaarlijke bocht in de weg. Reden voor de provincie om op korte termijn een aantal samenhangende wegaanpassingen te gaan uitvoeren.

Zo worden de uitritten in de buitenbocht afgesloten. In plaats daarvan krijgen de betrokken woningen hun ontsluiting op de N413 via een parallelweg naar de aansluiting van Zonnegloren. De fiets oversteekplaats wordt verplaatst naar de aansluiting van Zonnegloren, waar een geleider op de rijbaan van de N413 gaat zorgen voor een rustpunt halverwege, zodat fietsers in twee keer kunnen oversteken. Ook komt er in de buitenbocht een motorvriendelijke geleiderail. Dit is een vangrail die ervoor zorgt dat motorrijders bij een onverhoopt ongeval niet onder de vangrail schuiven of in botsing komen met de opstaande paaltjes waarop de vangrail is gemonteerd.
Provincie:
Tag(s):