zondag, 14. januari 2007 - 12:45

'PSV-kliek' reden mogelijk vertrek José Mourinho

Het lijkt steeds onwaarschijnlijker dat José Mourinho ook nog komend seizoen manager van Chelsea zal zijn. De afgelopen week is de spanning tussen de Portugees en de Russische eigenaar Roman Abramovich flink opgelopen terwijl voor de komende weken nog meer ‘moeilijke gesprekken’ zijn gepland.

De zeer trotse Mourinho, die in de afgelopen vier seizoenen steeds landskampioen werd met twee verschillende clubs en in twee verschillende landen – heeft zich de afgelopen maanden meer en meer geërgerd aan de toenemende invloed bij Chelsea van zowel technisch manager Frank Arnesen als de persoonlijke adviseur van Abramovich, Piet de Visser.

De Portugese coach is nu de strijd met de eigenaar van Chelsea aangegaan en heeft daarbij de steun van een aantal van Chelsea’s topspelers. Afgelopen zaterdag, na afloop van de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Wigan, sprak de geblesseerde aanvoerder John Terry zich zeer duidelijk uit tegen een vertrek van Mourinho en liet weten dat Frank Lampard er eveneens zo over denkt: “We zijn het er allemaal over eens dat we Mourinho niet kwijt willen. En als er vijf of zes belangrijke spelers voor nodig zijn om ze dat te vertellen, dat zullen we dat doen. Hij is de beste manager ter wereld en zal dat de komende 20 jaar nog wel blijven ook.�

Opmerkelijk is dat er dus sprake is van een belangrijke ‘PSV-connection’ rond de problemen bij Chelsea. Het begon al afgelopen zomer toen oud-PSV-er Arnesen probeerde om Zeljko Petrovic te benoemen tot assistent van Mourinho. De Portugees blokkeerde die ‘move’, maar was wel machteloos toen Arnesen en De Visser (als scout ook verbonden aan PSV) kort daarop Abramovich adviseerden om Khalid Boulahrouz aan te trekken van Hamburg, in plaats van de door Mourinho gewenste Engelsman Micah Richards van Manchester City.

Hetzelfde dreigt nu te gebeuren met Alex. Chelsea is momenteel op zoek naar een nieuwe centrale verdediger, omdat Terry steeds vaker geblesseerd is. Arnesen en De Visser hebben Abramovich gewezen op het feit dat Alex – die al eigendom is van Chelsea – een meer dan capabele vervanger zou zijn, maar Mourinho wil daar – net als afgelopen zomer trouwens – niets van weten en heeft laten weten dat hij Alex – “wat er ook gebeurt� – niet zal opstellen.
Categorie:
Tag(s):