woensdag, 30. mei 2007 - 20:04

PSV neemt Van der Leegte over van Wolfsburg

Tommie van der Leegte mag zich vanaf vandaag speler van PSV noemen. De middenvelder en de regerend landskampioen handelden woensdag de laatste formaliteiten af.

Van der Leegte komt over van het Duitse VfL Wolfsburg, waar hij een goed seizoen draaide. Bij PSV moet hij de gestopte Phillip Cocu doen vergeten. "Ik ga er voor, ik heb er hartstikke veel zin in. Ik heb niets te verliezen", aldus Van der Leegte tegenover huisorgaan PSV TV.

Een overgang van de speler, die bij PSV de jeugdopleiding doorliep, komt niet als een verrassing. De middenvelder werd al weken in verband gebracht met PSV. "In eerste instantie gingen die gesprekken vooral via mijn zaakwaarnemer. Op het moment dat het begon te spelen, was ik met Wolfsburg nog tegen degradatie aan het vechten. PSV heeft me laten weten dat ik van harte welkom was en daarna heeft mijn zaakwaarnemer alles geregeld. Of ik al met Ronald Koeman gesproken heb? Nee, dat nog niet. Maar daar is in de voorbereiding genoeg tijd voor."

In de periode tussen 1994 en 1997 kwam Van der Leegte al uit voor PSV, waar hij destijds niet door wist te dringen tot de basiskern. De ervaren middenvelder speelde naast PSV en Wolfsburg ook voor RKC Waalwijk, FC Twente en ADO Den Haag.
Categorie:
Tag(s):