zondag, 14. januari 2007 - 19:51

PSV onderuit tegen Köln

PSV heeft vanmiddag zijn eerste wedstrijd van 2007 verloren. Een vriendschappelijke ontmoeting met 1.FC Köln in het Spaanse La Manga eindigde in een 2-0 nederlaag. Bij PSV maakte de Braziliaan Alcides zijn debuut.

Beide goals van de Duitse middenmoter in de Tweede Bundesliga vielen al in de beginfase en kwamen op naam van nieuweling Fábio Luciano. Al na twee minuten werd Heurelho Gomes voor de eerste keer geklopt. Tien minuten later verdubbelde zijn landgenoot in Duitse dienst de voorsprong.

Na rust maakte verdediger Alcides zijn debuut in het shirt van PSV. In totaal wisselde trainer Ronald Koeman acht man, al keerde Manuel da Costa noodgedwongen terug in het veld toen Michael Reiziger vanwege een blessure niet verder kon. Alcides schoof daarna van het centrum door naar links. Veel verder dan schoten van Cocu en Alex en een poging van Tardelli kwam PSV niet.