zondag, 4. februari 2007 - 9:57

PSV ook tegen AZ onderuit

PSV is voor de tweede keer binnen een week tegen verlies aangelopen. Na Roda JC verloren de Eindhovenaren in eigen huis met 2-3 van AZ.

De ploeg van trainer Ronald Koeman kwam na twintig minuten voetbal op voorsprong door een doelpunt van Farfan. Dit werd ook de ruststand.

Na de thee kwam AZ terug in de wedstrijd door een doelpunt van de Belg Dembélé. De bezoekers namen zelfs in de 62-ste minuut brutaal de leiding door een doelpunt van Jenner. Lang konden de manschappen van Louis van Gaal echter niet genieten van de voorsprong. Via Cocu kwam PSV langszij, maar het slotakkoord was voor AZ. Danny Koevermans schoot zijn ploeg twee minuten voor tijd naar de overwinning.

PSV werd in de wedstrijd tegen AZ twee keer een strafschop onthouden. De overtreding in het zestienmetergebied op Farfan en een handsbal door een AZ-speler werden door arbiter Braamhaar niet waargenomen.