vrijdag, 9. maart 2007 - 12:26

PSV op herhaling tegen Liverpool

PSV heeft dit seizoen in de Champions League voor de tweede keer tegen Liverpool geloot. Eerst speelt de Eindhovense ploeg 3 of 4 april thuis, waarna het een week later afreist naar Anfield Road in Liverpool.

Trainer Ronald Koeman is niet blij met de koppeling aan Liverpool. "We wilden tegen echt iedereen spelen, behalve tegen Liverpool", stelde Koeman na de loting. "We hebben daar al gespeeld dit seizoen en hadden graag ergens anders heen gewild."

"Toen de loting bekend was, zei ik zacht shit tegen mezelf. Liverpool is een vervelende ploeg om tegen te voetballen, die net als ons spelen vanuit een defensieve organisatie. Bovendien zijn ze fysiek sterk. In Camp Nou winnen ze met 2-1 van Barcelona, dat is knap. Ze hebben natuurlijk hele goede voetballers als Steven Gerrard."

PSV en Liverpool zijn geen onbekenden van elkaar. Ze kwamen elkaar dit seizoen al eerder tegen in de groepsfase van het toernooi. In Eindhoven werd het toen 0-0. Liverpool won de thuiswedstrijd met 2-0. Peter Crouch en Steven Gerrard troffen toen doel.

Mocht PSV de kwartfinales doorkomen, dan speelt het tegen Chelsea of Valencia. Mogelijk is Chelsea dan de derde Engelse club na Arsenal en Liverpool, die de Eindhovenaren moet verslaan.

De wedstrijden volgens de loting zijn:

1. AC Milan - Bayern München
2. PSV - Liverpool
3. AS Roma - Manchester United
4. Chelsea - Valencia

De halve finale zal gespeeld worden:
1. de winnaar kwartfinale 4 - de winaar kwartfinale 2
2. de winnaar kwartfinale 3 - de winaar kwartfinale 1

De winnaar van halve finale 2 zal gezien worden als de thuisspelende ploeg in de finale.

De kwartfinales zullen gespeeld worden op 03/04 april en 10/11 april, halve finales op 24/25 april en 01/02 mei en de finale zal op 23 mei gespeeld worden in Athene.

In de poule was Liverpool ook al tegenstander van PSV. Destijds bleef het 0-0 in Eindhoven en verloor PSV met 2-0 op Anfield Road.
Categorie:
Tag(s):