maandag, 9. april 2007 - 16:00

PSV: slechts zestien man, maar Benitez is op zijn hoede

PSV reist dinsdag met een selectie van zestien spelers naar Liverpool. Meer spelers heeft trainer Ronald Koeman niet tot zijn beschikking voor de return in de kwartfinale van de Champions League.

Mogelijk valt Diego Tardelli nog af. Hij verliet maandag de training met een enkelblessure. Koeman neemt Jan Kromkamp uit voorzorg niet mee naar de Engelse Reds omdat de rechtsback last heeft van zijn knie.

Verder ontbreken woensdag Alex, Edison Mendez, Ibrahim Afellay en Michael Reiziger. Eduardo Alcides, John de Jong en Género Zeefuik zijn niet speelgerechtigd in de Champions League.

Ondanks de personele problemen bij PSV en de ruime winst in de eerste wedstrijd is Liverpool-trainer Rafael Benitez op zijn hoede. Hij heeft zijn elftal op het hart gedrukt attent te zijn in de thuiswedstrijd tegen PSV.

"Dit soort wedstrijden is erg lastig", stelt de oefenmeester op de website van de Engelse club. "Sommige teams denken in dit soort gevallen vaak dat de klus al is geklaard. Maar we weten dat het in de Champions League niet onmogelijk is terug te komen van een 3-0 achterstand. We deden dit zelfs immers ook in Istanboel." Liverpool kwam begin december in de groepsfase uit tegen Galatasaray van 3-0 achter terug tot 3-2.

De 'Reds' moeten woensdag tegen PSV net als in de achtste finale tegen FC Barcelona vol voor de winst gaan, vindt Benitez. "We moeten niet denken dat een gelijkspel genoeg is. Als PSV een vroege goal scoort kunnen ze er wel eens vol voor gaan. We zullen het in dat geval nog heel moelijk krijgen."
Categorie:
Tag(s):