dinsdag, 6. maart 2007 - 12:07

PSV vergeet De Jong aan te melden voor CL-voetbal

Het zit John de Jong niet mee. Na anderhalf jaar is De Jong volledig blessurevrij. Toch mag de middenvelder morgen niet spelen in het Champions Leagueduel tegen Arsenal. Zijn club PSV heeft hem namelijk niet aangemeld bij de UEFA, waardoor hij niet speelgerechtigd is. Trainer Ronald Koeman had de speler aanvankelijk wel opgenomen in zijn selectie. Hij zou een plaats op de bank krijgen.

De Jong is 25 augustus niet op de 25-koppige lijst gezet die PSV inleverde bij de Europese voetbalbond. "Toen was De Jong nog geblesseerd en is er gekozen voor andere spelers", zegt technisch manager Stan Valckx op de clubsite. In januari kon de club De Jong alsnog op de lijst zetten, maar toen werd de middenvelder over het hoofd gezien.

Valckx: "Voor Ismail Aisatti moesten we een zelf opgeleide speler op de A-lijst terugplaatsen dat is Dirk Marcellis geworden. Daarnaast is Xiang Sun op de lijst toegevoegd en hielden we een plek open voor een nieuwe spits. Toen dat niet is doorgegaan hebben we John de Jong over het hoofd gezien. Dat had niet mogen gebeuren. Het is vervelend voor John, maar uiteraard ook voor PSV".

In het seizoen 2001-2002 maakte PSV eenzelfde fout door Eric Addo en Ruud van Nistelrooij niet aan te melden voor de UEFA Cup-duels met Kaiserslautern.
Categorie:
Tag(s):