vrijdag, 6. april 2007 - 11:44

Putdeksels door de ruiten

Franeker

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag in de J.A.W. Burgerstraat een 19-jarige in Franeker wonende vandaal op heterdaad betrapt bij het vernielen van een abri en een telefooncel.

Surveillerende agenten reden over de Hertog van Saxenlaan en zagen dat ruiten van een abri met drie putdeksels waren ingegooid. Toen ze het glas wilden opruimen hoorden de agenten een harde klap uit de richting van de Meermarkt. De agenten reden direct met de auto richting de Meermakt en zagen dat de telefooncel was vernield.

Op de hoek van de Troelstrastraat met de Sexbierumerweg zagen ze twee mannen hard wegfietsen. De achtervolging werd ingezet en al claxonnerend probeerden ze de fietsers tot stoppen te dwingen. Bij een aantal betonnen paaltjes moest de achtervolging met de auto worden gestaakt. De agenten gingen te voet achter één van de fietser aan. Met veel moeite wisten ze de 19-jarige Franeker op de J.A.W Burgerstraat te vangen.

De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor bekende de Franeker zijn aandeel in de vernielingen van de abri en telefooncel. De man werd ingesloten. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachten.
Provincie:
Tag(s):