donderdag, 1. februari 2007 - 9:48

PvdA uitstel werkzaamheden tram Nieuwe Binnenweg

Rotterdam

Op aandringen van de PvdA worden de werkzaamheden aan het tramspoor op de Nieuwe Binnenweg uitgesteld. Dat heeft de wethouder zojuist toegezegd. Wethouder Baljeu beloofde in de raadscommissie vanmorgen dat de Nieuwe Binnenweg niet nu weer wordt opgebroken.

De nieuwe Citadis-trams hebben problemen met het tramspoor. Dat wordt nu opgelost door het nemen van extra veiligheidsmaatregelen, o.a. het langzamer laten rijden van de trams en er gaan veiligheidsmensen mee.

Ondernemers op de Nieuwe Binnenweg krijgen dus niet te maken met opbrekingen.
Ook structureel beloofde de wethouder verbeteringen: werkzaamheden zullen in de toekomst beter worden afgestemd, bijvoorbeeld bij de werkzaamheden die aan de Lage Erfbrug nog moeten gebeuren.

Als er op andere plekken in de stad hetzelfde probleem geconstateerd wordt, nl. dat het bestaande tramspoor te smal is voor de nieuwe trams, worden ook daar eerst de veiligheidsmaatregelen toegepast.
Op de lange termijn moet het tramspoor in de hele stad geschikt zijn voor de Citadis-trams,maar die werkzaamheden zullen worden uitgevoerd als het traject toe is aan regulier onderhoud of als er toch andere werkzaamheden moeten plaatsvinden.

De PvdA is blij met de toegezegde oplossing. Woordvoerder Leo Bruijn: "Ik ben blij dat de wethouder de problematiek op waarde geschat heeft en met maatregelen komt."
Provincie:
Tag(s):