woensdag, 14. februari 2007 - 12:08

Raadsvergadering verstoord door demonstratie

Zeist

Op dinsdagavond werden 14 personen aangehouden omdat ze een raadvergadering verstoorden. Omstreeks 19.00 uur zagen agenten dat er gedemonstreerd werd voor het gemeentehuis aan Het Rond. Bij deze demonstratie waren ongeveer 30 personen aanwezig. Ongeveer 20 demonstranten waren het gemeentehuis ingegaan en verstoorden daar de raadsvergadering.

De voorzitter schorste daarop de vergadering. Vervolgens ging de burgemeester in gesprek met de demonstranten. Zij wilden echter nog steeds niet luisteren en de burgemeester vorderde ze weg te gaan. Hier luisterde een gedeelte van de groep naar maar 14 mensen gaven hier geen gehoor aan en werden door de politie aangehouden. Twee personen, een man en een vrouw, hadden zich vastgebonden aan een paal en moesten door agenten worden losgemaakt.

De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en een gedeelte hiervan zit nog vast. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake het verstoren van de raadsvergadering en niet voldoen aan bevel of vordering.
Provincie:
Tag(s):