zaterdag, 21. april 2007 - 10:15

Racisme waarschijnlijk motief van ernstige mishandeling

Wezep

De politie in Wezep is een uitgebreid onderzoek gestart naar de ernstige mishandeling van twee 20-jarige jongens uit Zwolle en Wezep. Zij liepen flinke verwondingen op in hun gezicht toen ze in Wezep door een groepje onbekende jongens werden mishandeld. Zij moesten zich onder doktersbehandeling stellen. De politie houdt er rekening mee dat een racistische motief bij de mishandeling een rol heeft gespeeld.

De twee jongemannen hebben een donkere huidskleur en gezien de omstandigheden tijdens het incident, sluit de politie racisme als één van de mogelijke motieven niet uit.

Het tweetal deed aanvankelijk aangifte bij de politie in Zwolle, de woonplaats van één van hen, maar het onderzoek is intussen overgenomen door agenten in Wezep omdat het incident daar plaats vond.

Het tweetal zat in de nacht van zaterdag op zondag 10 maart j.l. tussen 00.00 en 01.00 uur te praten in een geparkeerde personenauto op de grote parkeerplaats van het Meidoornplein in Wezep toen een groepje onbekende jongens hen benaderde en tegen de auto schopte.

Toen de bestuurder uitstapte werd hij meerdere malen in zijn gezicht geslagen waardoor hij flinke bloedende verwondingen opliep. Toen de passagier uitstapte om zijn kameraad te hulp te schieten, werd hij ook geslagen. Ook hij liep verwondingen op en bovendien brak er een tand af.

Nadat de belagers waren verdwenen, zijn beide jongens naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle gereden om zich te laten behandelen.
In de week daarna deden zij melding en aangifte van het incident in Zwolle. De politie in Wezep heeft het onderzoek intussen overgenomen en is op zoek naar getuigen en tips.
Provincie:
Tag(s):