vrijdag, 30. maart 2007 - 10:38

RAI Vereniging wil verplichting veiligheids-hamer

Amsterdam

RAI Vereniging herhaalt haar pleidooi, van een half jaar geleden, voor het wettelijk verplicht stellen van veiligheidshamers voor autos. Destijds is die suggestie niet opgepakt door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Inmiddels lijkt er nu wel draagvlak voor.

Als een auto te water raakt is het inslaan van de zijramen met een veiligheidshamer een zeer effectieve aanpak om jezelf in veiligheid te stellen, stelt Cees Boutens namens RAI Vereniging. Deuren en ramen kunnen door de impact van het te water raken ook ontzet zijn.

Autos worden in het kader van de preventie door de fabrikant zo veilig mogelijk gebouwd en ze worden alleen op de Nederlandse wegen toegelaten indien ze aan alle geldende wettelijke Europese eisen voldoen. Autos zijn daardoor ook onder vrij extreme omstandigheden bestand
tegen regenwater, vocht en condens. Maar er zijn grenzen aan de mogelijkheden.

Gelukkig biedt de veiligheidshamer hier uitkomst voor nieuwe autos en het bestaande wagenpark. Vandaar ons pleidooi om ze wettelijk verplicht te stellen. Veel merken leveren overigens al veiligheidshamers.
Categorie:
Tag(s):