vrijdag, 6. april 2007 - 19:31

Rake klappen voor fietsende meisjes

Terneuzen

Vrijdagmiddag rond 15.00 uur fietsten twee meisjes, afkomstig uit Terneuzen, van 15 en 16 jaar door de Oostkant in Terneuzen. Ze werden voorbij gereden door twee jongens op een herenfiets die een flauwe opmerking maakten naar de meisjes. Eén van de meisjes riep iets terug naar de jongens en de ander stak haar middelvinger op naar hen.

De meisjes dachten dat de jongens doorfietsten en zetten hun fiets ter hoogte van de bibliotheek neer. Toen schrokken ze, want ze zagen dat de jongens in hun richting kwamen en vlakbij hen stopten. De bestuurder van de fiets reed zelfs tegen het 15-jarige meisje aan. Het meisje duwde de jongen weg en hierop stapte de jongen van de fiets en de jongen die achterop zat reed erop weg. Hij bleef even verderop staan wachten.

Door de jongen werden klappen uitgedeeld en het meisje werd bij haar keel gepakt. De 16-jarige vriendin wilde haar maatje ontzetten en kreeg ook een klap in haar gezicht. Toen werd er op het raam van de bibliotheek gebonsd door een onbekende en is de jongen weggegaan. Het 15-jarige meisje kreeg een tand door haar lip en een bloedneus. Ook haar bril werd stukgeslagen.

Het vriendinnetje liep een pijnlijk gezicht op. Beide jongens waren blond en vermoedelijk broers. De oudste jongen van ongeveer 17 jaar, (de dader) had een gestreept groen/beige shirt aan. Hij droeg een beige pet en vermoedelijk een spijkerbroek. De andere was ongeveer 14 jaar oud en had een rood shirt en vermoedelijk een rode driekwart broek. De meisjes kenden de jongens niet.
Provincie:
Tag(s):