zondag, 3. juni 2007 - 15:28

'Rallyrijder' laat wandelaars voor hun leven springen

Holten

Verschillende wandelaars op de Menumsweg, onderdeel van de Pieterpadroute, hebben zaterdag 2 juni moeten springen voor hun leven toen een 34-jarige Rijssenaar in een rallyauto met zeer grote snelheid over het zandpad reed. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Wandelaars zagen rond 15.40 uur dat de bestuurder van een Volkswagen Golf, voorzien van diverse reclamestickers en een nummer, met grote snelheid over de Menumsweg te Holten reed. Enkele wandelaars moesten springen om de auto te ontwijken. Deze weg is een zandpad en maakt deel uit van de Pieterpadroute. Het is een smalle zandweg met aan beide zijden hoge bermen met hoge begroeiing.

De weg wordt jaarlijks gebruikt voor een proeve in de Golden Tuliprally. Enkele getuigen hebben verklaard dat de bestuurder naar schatting met 120 kilometer per uur over deze weg reed. Vanwege de hoge snelheid kon niemand het kenteken van de Golf opnemen. Wel hebben getuigen de reclame bestickering en het nummer op deze rallyauto gezien. Aan de hand hiervan heeft de gewaarschuwde politie de eigenaar van het voertuig weten te achterhalen.

Na onderzoek bleek dat de broer van de eigenaar de bestuurder is geweest. De 34-jarige man uit Rijssen heeft tegenover de politie verklaard deel te nemen aan de Golden Tuliprally en zegt op dat moment de route te hebben verkend.

In opdracht van de officier van justitie is de Rijssenaar aangehouden en wordt zijn rijbewijs ingevorderd. De wandelaars hebben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling cq poging tot doodslag. De politie doet nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):