zondag, 8. april 2007 - 15:08

Rampzalige race voor Spyker

De Grand Prix van Maleisië was voor het Nederlandse team van Spyker een dramatische race. Nadat er drie weken geleden tijdens de seizoensopener in Australië ook al van alles fout ging, was het nu binnen tien ronden afgelopen voor het gehele team.

Voor Adrian Sutil was de race al voorbij na een paar bochten, hij kwam in aanraking met Button en vloog van de baan in bocht vier. Christian Albers viel na zeven ronden uit met een versnellingsbakprobleem. De Nederlander had een redelijke start en kon Vitantonio Liuzzi in de tweede ronde inhalen.

“Het is erg jammer, want ik had zo’n vertrouwen in de auto tijdens de race. De bolides voor ons waren snel weg, maar ik had het vertrouwen dat we gedurende de race terug zouden kunnen vechten. Toen hield mijn versnellingsbak ermee op, ik bleef hangen in de eerste versnelling en ging de pits in. Jammer genoeg, door de hoge temperaturen vloog de auto in brand�, aldus Christijan Albers. Hij kijkt wel hoopvol uit naar volgende week: “Ik hoop dat we in Bahrein de kans krijgen om de vooruitgang die we hebben geboekt dit weekend, te laten zien.�

Zijn Duitse teamgenoot, Adrian Sutil: “Ik had een goede start en kon veel auto’s inhalen in de eerste bocht en zat recht achter Button. Terwijl ik remde voor de vierde bocht voelde ik achter iets en verloor ik de controle over de auto. Ik vind het jammer voor de jongens, die alle dagen hard hebben gewerkt, we zullen het beter doen in Bahrein.�

Mike Gascoyne, chief technical officer en teamdirecteur Colin Kolles toonden zich terneergeslagen, maar hoopvol richting Bahrein.
Categorie:
Tag(s):