zaterdag, 27. januari 2007 - 20:06

RandstadRail3 kampt wéér met ontsporingen

Rotterdam

Op zaterdagmiddag 27 januari heeft HTM besloten om de proefritten met RandstadRail 3 op het traject Loosduinen – Station Den Haag Centraal met een week te verlengen. Nadat gisteravond aan het eindpunt Arnold Spoelplein in Loosduinen voor de tweede keer een voertuig ontspoorde, is besloten meer tijd te nemen voor het proefrijden.

HTM wil te allen tijde voorkomen dat reizigers het gevoel krijgen dat het reizen met RandstadRail niet veilig is. Daarom is in overleg met het Stadsgewest Haaglanden besloten het proefbedrijf één week te verlengen. Reizigers kunnen op maandag 29 januari dus nog niet in RandstadRail instappen.

Doordat RandstadRail 3 nog niet gaat rijden, worden de werkzaamheden aan Ternoot en de daarmee samenhangende omleidingen van tram 2 en 6 ook uitgesteld. Voor reizigers van tram 2, 3 en 6 betekent dit dat de situatie blijft zoals die was. Tram 2 en 6 blijven komende week hun volledige route rijden. Tram 3 rijdt tussen station Den Haag Centraal en het De Savornin Lohmanplein en pendelbus 3 rijdt tussen het De Savornin Lohmanplein en het eindpunt in Loosduinen (Arnold Spoelplein).
Provincie:
Tag(s):