maandag, 29. januari 2007 - 23:54

Rateltikkers maken verkeer veiliger voor blinden

Oldenzaal

Wethouder Pieper van verkeer nam vrijdag 26 januari de rateltikkers in gebruik waarmee de kruisingen aan de Spoorstraat/Prins Bernardstraat en de Prinses Beatrixstraat/Prins Hendrikstraat in Oldenzaal kort daarvoor waren uitgerust.

De wethouder deed dit samen met mevrouw Kuipers, voorzitter van de BTB-groep (Bereikbaarheid, Toegankelijkheid en Bruikbaarheid) en de heer Olde Nordkamp, die zelf blind is. Op verzoek van de BTB-groep heeft de gemeente Oldenzaal de rateltikkers laten plaatsen. Deze geluidsapparatuur maakt het voor blinden en andere slechtzienden veiliger en gemakkelijker om over te steken. Aan het geluid kunnen zij herkennen wanneer het stoplicht op rood of op groen staat.

Hoewel de veiligheid voor blinde en slechtziende verkeersdeelnemers dankzij deze rateltikkers aanzienlijk is vergroot, is wethouder Pieper van mening dat er pas echt sprake is van veiligheid in het verkeer wanneer verkeersdeelnemers wederzijds respect voor elkaar hebben en voor elkaar verantwoordelijk willen zijn.
Provincie:
Tag(s):