woensdag, 13. juni 2007 - 8:44

Reach the beach-campagne van start gegaan

Velsen

De Provincie Noord-Holland en de gemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Castricum, Bergen en Zijpe treffen deze zomer maatregelen om de bereikbaarheid van de kust te verbeteren. Deze maand start de campagne “Reach the Beach�, die badgasten vooral via de website www.reachthebeach.nl , informeert hoe zij het makkelijkst op het strand kunnen komen en – niet onbelangrijk - hoe weer thuis te komen.

Het is op mooie zomerse dagen altijd weer een uitdaging om op het strand te komen. De provincie, betrokken gemeenten, PWN, Connexxion en NS doen er alles aan om de bereikbaarheid van de kust te verbeteren.

De maatregelen om de bereikbaarheid van de kust te verbeteren worden per kustplaats ingezet op basis van de (verwachte) drukte. Het gaat dan om bijvoorbeeld de inzet van vele tientallen verkeersregelaars op cruciale punten, voor betere doorstroming van het verkeer en begeleiding bij sneller en efficiënter parkeren, het openstellen van extra parkeerterreinen en bijbehorende pendelbussen naar het strand bij verwachte grote drukte, extra bussen voor vervoer van gasten langs de kust, en uitbreiding van de reguliere bus- en treindiensten.

Op vele manieren worden de strandbezoekers voorafgaand aan hun strandbezoek, onderweg en ook op het strand geïnformeerd over de verkeersmaatregelen en over alle extra parkeer- en vervoersmogelijkheden om beter naar en van het strand te komen. Enkele middelen zijn radiospotjes , actuele verkeersinformatie , krantenadvertenties , brochures , spandoeken en vlaggen.

Het belangrijkste middel is een uitgebreide website – Reach The Beach – die strandbezoekers heel veel informatie biedt voordat ze hun reis naar de kust maken. Niet alleen informatie over vervoermiddelen, routes en verwachte reistijden is op de site te vinden, maar ook evenementen, de weersverwachtingen allerlei andere wetenswaardigheden en nuttige feiten voor een bezoek aan een van de Noord-Hollandse kustplaatsen.

Nieuw in Zandvoort en Bloemendaal: Scooters
N aast de onder andere de bekende Tuk Tuk en een parkeerverwijssysteem, zijn er deze zomer ook verkeersregelaars op een scooter actie. Zij houden de beschikbare parkeerplekjes voortdurend in de gaten zodat de bezetting optimaal is en het zoekverkeer minimaal.

Overloopterrein in Bergen
Bergen aan Zee staat op warme dagen, meestal al voor 10 uur ’s-ochtends vol met auto’s. Om deze reden wordt er net buiten Bergen aan Zee op deze dagen een weiland tijdelijk opengesteld als extra parkeerterrein en worden bezoekers het laatste stuk met pendelbussen richting het strand vervoerd.


OV-fiets naar Castricum
Bij Geversduin zijn extra ReachtheBeach-fietsen te huur, speciaal gereserveerd voor strandbezoekers die het laatste stuk door de duinen willen fietsen naar een rustig strand
Provincie:
Tag(s):