vrijdag, 2. maart 2007 - 14:12

Recherche maakt einde aan geweldadige gijzeling

Den Haag

De Nationale Recherche heeft donderdagavond in Den Haag een einde gemaakt aan de gijzeling van een 26-jarige man uit Duitsland. Een arrestatieteam van de regiopolitie Haaglanden bevrijdde aan het begin van de avond het slachtoffer, dat werd vastgehouden in een woning in de Schilderswijk.

Bij de bevrijdingsactie is de 23-jarige bewoner die als bewaker dienst deed aangehouden. In Rotterdam hield een arrestatieteam de hoofdverdachte, een 30-jarige Turkse drugshandelaar, aan.

De gijzeling begon een week geleden in Hannover en was vermoedelijk onderdeel van een criminele afrekening in de drugshandel. De opdrachtgever voor de ontvoering zou op deze manier een relatie in het drugsmilieu onder druk hebben willen zetten om een bedrag van 200.000 euro te betalen. Het slachtoffer van de gijzeling is een neef van deze drugsrelatie.

Het slachtoffer is begin deze week overgebracht naar een woning in Den Haag. Hij verbleef daar permanent vastgebonden op een stoel, zonder eten en kreeg alleen wat water. Bovendien werd de man ernstig mishandeld met een honkbalknuppel. Wanneer hij moest slapen duwde zijn ontvoerders eenvoudigweg de stoel omver.
Provincie:
Tag(s):